Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Nuffnang Ads

Total Pageviews

Friday, August 3, 2012

Alhamdulillah aku lulus..

         Betol kata orang penantian itu satu penyiksaan lebih2 lagi bulan-bulan ramadhan memang menguji kesabaran aku..heheh pagi tadi internet kt ofis buat hal plak adoi dalam hati berdebar-debar..nak tengok ke tak nak..sambil buat keje kewangan aku nie..fikiran tak tenang kan salah plak taip gaji orang nie..adoi..tengok line internet tak ok lg adoi..lagi la jiwa kaco..relax..sabar pujuk hati ku yang tengah gundah gelana nie..tengok kanan tengok kiri sume tak kena tepat jam kul 9 pg pada 3/8/2012 aku pun try lagi alhamdulillah ok plak line internet so aku pun login kt student portal adoi..kena tukar password plak, so aku ikot r step yang dibagi tak boleh verify plak..

          Nie la keje klau da last minute..dengan rasa hampa aku bukak yahoo mail aku check punyer check bukan main besa biji mata aku tengok satu email dari UITM subject Result examination..dup dap dup dap bukan main laju lagi jantung nie berdegup..ish cam tak nak tengok la..tttaaakkkooott yer..tapi tangan aku gatal nak tekan mouse untuk click read mail..sekali aku pun beranikan diri click gak..mak ai...yeyeyeye alhamdulillah aku lulus walaupun dapat pointer yang bagus tapi aku bersyukur dapat sambung next sem..aku tak sabar nak jumpa kak niza (mummy yang ngah peggy) dan gna heheh rindu la kat korang..

         Aku call kak niza tak pick up plak..aku call gna pun tak pick up gak adoi..hati nie tak tenang selagi tak dapat tahu keadaan dua lagi classmate kesayangan aku nie..ok takpe jap lagi aku try lagi ye pujuk hati ku..ase macam tak puas hati aku call ofis kak niza ttuutt....ttuutt..

Kak niza   : Hello Kementerian ???? boleh saya bantu?

Aku          : Hello kak huda nie..(tetibe je da la tak bagi salam)

Kak niza   : Owh huda, nape da?

Aku          : Akak da tengok result lum? huda da tengok da..Alhamdulillah uda lulus kak..akak tengok la     cepat tak sabar ase yer..

Kak niza   : Ok jap g akak tel huda k..

Selepas 10 minute menunggu sambil tue aku try tel gna lagi..xpick up plak..tak pe ti aku try lagi la..telepon aku berbunyik kak niza call la aku pun terus pick up..

Kak niza   : Huda akak pun sama la lulus gak..hehhe

Aku          : Yeyeyeye...boleh jumpa akak lagi huhu..huda tel gna tak pick up maybe sibuk kot..nak tahu dia cmne plak..harap2 dapat la kite jumpa lagi bertiga kan..

Kak niza   : Yup hope cam tue la..eh da ti klau nak register subject kite amik sama2 nak tak?

Aku          : Ok kak t klau time nak register akak bagitahu la subjek aper t kite amik same2 yer..ok la ape2 hal akak bagitahu huda tau..huda nak tanya gna plak cm ner..\

Kak niza   : Ok huda pun same t ape2 hal bagitahu akak yer..ok bye..

Aku          : Ok bye kak..

         Selesai akhirnye kurang ckit berdebarnya hati nie..tel aku bunyik lagi tapi kali nie message masuk..aku pun bukak sape yang bagi message gna la.."kat luar kawasan, koda tengok ker?aku jap lagi.takut weh tengok awal2.." aku pun reply "yeyey aku lulus, k.niza pun da lulus best yer.." pastu gna plak reply "lagi 5min aku call.." aku pun tunggu la tak sabar rase yer..akhir nya..gna pun call aku..

Gna   : wei nak tengok kat mane result?

Aku   : ko g kt student portal cepat la tengok aku plak yang excited..hehhe

Gna   : ok..bye

         Aku pun dengan sabar menunggu fuh rase terjawab segala yer..gna msy aku "aku lulus gak sama cam korang huhu" hehhe dalam hati aku tersenyum sendiri aku pun reply "huhu akhir yer kite jumpa gak next sem..eh t kite reg subject same ye boleh amik 1 class lagi tau.." aku send ke gna..5 minute pas2 gna reply "ok t aper2 hal bagitahu la ye.." aku reply "yup ok t ape2 hal aku msg ko tau..ok" msg last yang aku hantar kul 11 am..lega jap g kul 12pm nak blek la rehat ari jumaat nie lame ckit boley lepak rumah..hati da senang hahah syok yer..ape yang aku tahu kami bertiga tak kan main2 lagi untuk sem2 nie kalu tak pointer memang tahap yang bley wat status "dismiss" la ee.. tak nak la aku memerlukan degree dan aku akan dapatkan gakkk..tua la aku nie da tua2 baru nak blaja balik heheh takpe dimana ada kemahuan disitu ada jalan..eh berfalsafah plak heheh ok da cukup time jom balik t masuk keje balik huhu...

          Alhamdulillah..aku bersyukur padamu kerana bagi ku peluang untuk memperbaiki kehidupan ku ini...amin semoge Kau Tuhan ku memberikan aku rezeki yang tidak kusangka-sangka dan melimpah ruah..amin..

2 comments:

  1. huda study kt ner?

    ReplyDelete
  2. study kt UITm lg..ariseya study lg ker?

    ReplyDelete